Тренировките по кунг фу при Владимир Нгуйен включват работа на всички дистанции – далечна (ритници и оръжия), средна (боксинг, трапинг), близка (клинч, колена, лакти) и земя (граплинг). Те са един от начините да подготвите своето тяло и дух за предизвикателствата, които срещаме в живота си всеки ден. Подходящи са както за мъже, така и за жени. В групата има място за напълно начинаещи и средно напреднали.

В тях се включват идеите на Брус Лий за Джийт Кун До, техники от филипинските и други бойни изкуства, свързан с опита ми досега.

График на тренировките

Тренировки по кунг фу (Джийт Кун До идеи) и Филипино Кали /Ескрима/ провеждам в:

Джийт Кун До и Филипино Кали Място Транспорт:
Вторник, четвъртък 20:30-22:00 до Метростанция „Опълченска“ /ул. Опълченска 21/ Метро, трамвай 22; автобус 60,74; тролей1,5,7Виж карта
Брус Лий (основател на Джийт Кун До)

Индивидуални тренировки

Освен групови тренировки в тези часове провеждам и индивидуални тренировки в удобно за нас време. Ако желаете да научите за тях може да се свържете с мен на тел. 0895937420 или от секцията за контакти. За временни промени в дните и времето на тренировките, може да научите като следите нашата група във Фейсбук: https://www.facebook.com/groups/545151045522688/

Някои предимства от тренировките по Джийт Кун До и Филипино Кали

Освен че практикуването на кунг фу е чудесен начин да разпуснеш, релаксираш и освободиш парата, други предимства са:

Адаптивност и по-добра реакция: Един от важните принципи на Джийт Кун До е да бъдеш адаптивен по същия начин както водата приема различна форма в зависимост от съда, в който е поставена. Ако човек никога не е тренирал как да отбива удари с ръце и крака, как да се бори на земя, да се пази от удари с колена и лакти, то шансът да има подходяща реакция при такива атаки е много малка. Ето защо на тренировка работим именно върху това как да атакуваме и да защитаваме себе си от бойни техники от различни дистанции и ъгли.

Икономични движения: Когато имаме цел пред нас, използваме най-краткия и ефективен път, за да достигнем до нея, вместо да правим красиви, но трудно приложими техники. Едно от важните неща, на които се учим на всяка тренировка е как да управляваме (да не хабим) своята сила чрез изчистване на структурата и позицията на тялото ни. Чрез добре позиционирано тяло удари дори от много близко разстояние могат да станат силни дори без да е нужно голямо засилване на тялото, което ще отнеме от скоростта на удара ви. Ние се учим да не разчитаме главно на груба физическа сила (това не значи, че не наблягаме също на физическата подготовка), а да имаме правилна структура на тялото и да използваме грешките на партньора.

– Използвай собствения си опит – дори да сте тренирали преди това друго бойно изкуство или спорт, в което има например само удари с крака или ръце, предишният ви опит ще остане полезен за практиката ви, защото използваме техники с всички части на тялото.

Сертификат от IMASTI

– Мир и хармония – въпреки че изучаваме бойни техники, нашата главна цел е постигане на вътрешен мир и хармония, които ще повлияят както на света, така и на хората около нас. Нашият най-голям враг не е във външна форма, той е нашето его, вредни навици и недостатъци, за чието отстраняване е необходимо да работим.

Моят Път в бойните изкуства

Започнах да практикувам бойни изкуства през 1999 г. Тренирал съм Шотокан Карате, Кик бокс и Таекуондо. От 2005 започнах да тренирам Филипино Кали и Джийт Кун До при фул инструктор Божидар Станчев. Развитието си като инструктор в кунг фу център „Сюангуей“ започнах през 2011 година. Сертифициран съм със степен инструктор от Института за бойни и специални техники. Аз и моите ученици участваме активно на семинари с майстори като грандмайстор Ричард Бустило (личен ученик на Брус Лий), ч.с. Нино Бернардо (учител по линията на ГМ Ип Ман), грандмайстор Любомир Йорданов (основоположник на Джийт Кун До в България). За връзка с мен и допълнителна информация може да използвате страницата за контакти.

bg_BGBulgarian
en_USEnglish bg_BGBulgarian