Любомир Йорданов е главен инструктор на IMASTI (Международен Институт по Бойни Изкуства и Специални Тактики) и има повече от 30 години стаж в бойните изкуства. Получава през 2011 грандмайсторска степен от прекия ученик на Брус Лий Грандмайстор Ричард Бустило.

Той е награден по време на церемония в Залата на Славата на Досе Парес в Себу Сити, Филипините с цялостна награда за ценен инструктор и личност посветил живота си безкористно и себеотрицателно за напредъка и развитието на филипинските бойни изкуства, в часност на Досе Парес Ескрима. Любомир започва с Шото-кан карате първите 5 години, след това 1 година в Йоши-мон карате , получава черен колан в карате през 1980г. През следващите 22 години усилено практикува Джун Фан Джийт-Кун-До (ДКД) и има над 14 години стаж във Филипинските бойни изкуства. Той е основателя на IMASTI .

Любомир Йорданов е представител и фул-инструктор  на IMB (International Martial Arts & Boxing) Академия в САЩ с президент Грандмастер Ричард Бустило. Любомир Йорданов е също представител и инструктор на Досе Парес Федерация на Филипините, с президент Грандмастер Какой Канети; представител на Хаястан Събмишън Граплинг Доджо, с директор майстор Гокор Чивичиян. Любо Йорданов е регионален представител на Образователната Фондация на Брус Лий.

Неговото място в родословното дърво на Джийт-Кун-До: Брус Лий -> Грандмастер Ричард Бустило -> Грандмастер Любомир Йорданов.

В Досе Парес Ескрима: Грандмастер Какой Kанети -> Любомир Йорданов.

В Събмишън Граплинг: майстор Гокор Чивичиян -> Любомир Йорданов

Любомир Йорданов има повече от 10 години оперативен стаж в Министерството на Вътрешните Работи (капитан от резерва).Работил е като инспектор в сферата на националната сигурност. Бил е командир на първа група за тактически действия в РДВР – Плевен. Отговарял е за бойно-приложната, стрелкова и тактическа подготовка. Завършил е Академията на МВР, специалност „Национална сигурност и опазване на обществения ред“ – магистърска степен; СУ „Климент Охридски“ – специалност „Право“ – Магистърска степен; курс за ръководни кадри в Академията на МВР.
Директорът на IMASTI е главен инструктор в сферата на: Невъоръжена тактическа подготовка, Тактическа стрелкова подготовка, Тактическа подготовка за полицейски и специални подразделения, Персонална сигурност и защита, Банкова и фирмена сигурност и охрана.